tag:blogger.com,1999:blog-2025947950556167224.post6618089206982837822..comments2023-05-22T20:28:02.328+12:00Comments on One cheerful girl czyli szycie i życie: Zdjeciowa migawkaMartahttp://www.blogger.com/profile/00439682662763438419noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2025947950556167224.post-37891515621151121542015-05-26T10:13:44.468+12:002015-05-26T10:13:44.468+12:00Powodzenia w bieganiu! Ja w czwartek doznałam kont...Powodzenia w bieganiu! Ja w czwartek doznałam kontuzji i na razie mam 2 tygodnie przerwy :(Martahttps://www.blogger.com/profile/00439682662763438419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2025947950556167224.post-89668423167270884312015-05-23T20:19:44.891+12:002015-05-23T20:19:44.891+12:00Trzymam kciuki za koniec deszczu i katastrof! Ja t...Trzymam kciuki za koniec deszczu i katastrof! Ja tez od niedawna biegam a 10 km to mój absolutny maks jak na razie :-) bardzo fajny wpis - jak dziennik :-)Kingahttps://www.blogger.com/profile/02689653838821437085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2025947950556167224.post-39478619075835362392015-05-19T10:42:27.367+12:002015-05-19T10:42:27.367+12:00Czasami akcent pomaga ;)
Przepis napisze ci tuta...Czasami akcent pomaga ;) <br />Przepis napisze ci tutaj bo może jeszcze komuś innemu się przyda:<br /><br />Oryginalny przepis pochodzi z <br />http://mamabake.com/2014/07/05/magic-bean-cake-chocolate-avocado-frosting-gfdf-thermomix-required/ <br /><br />Ja oczywiście po swojemu trochę pozmieniałam ;) <br /><br />1 puszka fasoli czerwonej (420g)<br />1 łyżka wody<br />1 łyżka ekstraktu z wanilii<br />5 jajek<br />70g kakao<br />1/2 łyżeczki sody oczyszczonej<br />1 łyżeczka proszku do pieczenia<br />1/4 łyżeczki soli<br />1/3 szklanki oleju (u mnie z pestek winogron)<br />180g cukru (u mnie było mniej, ok pól szklanki)<br /><br />Nagrzać piekarnik do 180 stopni.<br /><br />Zmiksować fasole, wodę, wanilie i jajka na gładką masę. Dodać resztę składników i wymieszać.<br /><br />Piec ok 40 minut<br /><br /><br /><br />Krem czekoladowy<br /><br />2 bardzo dojrzale awokado<br />1/2 szklanki kakao<br />1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego (ja dałam mniej, ok 2 łyżki)<br />2 łyżki oleju kokosowego - zastąpiłam masłem<br />1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii<br />szczypta soli<br /><br />Wszystko wymieszać na gładką masę i przełożyć nią ciacho. Mozna dodać maliny lub kawałki innych owoców i posypać orzechami.<br /><br /><br />Fasole można tez samemu ugotować, nie musi być tez czerwona - ponoć białe odmiany się tez sprawdzają. Moj chłopak upiekł ciach inspirowane tym przepisem i zamiast cukru użył zblendowanych jabłek i śliwek, nie dal tez oleju i wyszło. Fajny przepis do kombinowania ;)<br />Martahttps://www.blogger.com/profile/00439682662763438419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2025947950556167224.post-73312255547661174212015-05-18T00:25:00.321+12:002015-05-18T00:25:00.321+12:00Trzymam kciuki, żeby Wam ziemia więcej się nie trz...Trzymam kciuki, żeby Wam ziemia więcej się nie trzęsła pod stopami!<br />Zdjęcia, jak zwykle super. Też chciałabym dostać darmowe wkroje za ciekawy akcent... ;-) Interesowałby mnie przepis na to ciasto fasolowe - jestem właśnie na etapie poszukiwania podobnych przepisów, więc gdybyś mogła? byłabym wdzięczna :-)Fdhttps://www.blogger.com/profile/07536574417537005122noreply@blogger.com